Recepten
Wraps met feta, witte bonen en gegrilde paprika
Allard Hendriksen | 2021-05-24
Als je nog een strik over hebt, dan kun je deze wrap inpakken.
Ingredienten
Als je nog een strik over hebt, dan kun je deze wrap inpakken.
Ingrediënten - voor 2 porties
- 1 aubergines
- ½ citroenen
- 1 gele paprika's
- 1 rode paprika's
- 2 padronpepers
- 1 el za'atar
- 400 g witte bonen
- 125 ml crème fraîche
- 100 g feta
- 4 wraps
- 50 g tuinkers
Zelf toe te voegen
- olijfolie
- zeezout
- zout
- peper
Bereiding
Aubergine
- Snijd de onder- en bovenkant van 1 aubergine af.
- Snijd de aubergine vervolgens in plakken van ongeveer 0,5 centimeter.
- Snijd 1 rode paprika en 1 gele paprika in reepjes.
- Verwarm een grillpan en grill de aubergine aan beide kanten.
- Schep de aubergine uit de pan en houd apart. Besprenkel met het sap van ¼ citroen. Dek af.
- Bak de paprika en 2 padronpepers in de grillpan tot ze een grillstreep hebben.
- Meng met de aubergine en besprenkel met zeezout, olijfolie en 1 el za'atar. Dek weer af.
Witte bonen puree
- Spoel 400 g witte bonen af en laat uitlekken.
- Pureer de witte bonen met een staafmixer tot een crème. Voeg 50 g feta, het sap van ¼ citroen en 125 ml crème fraîche.
- Breng op smaak met zout en peper.
Wraps en garnering
- Verwarm 4 wraps een paar minuten in een droge koekenpan.
- Smeer de bonencrème op de wraps en verdeel er de groenten over.
- Garneer de wraps met de overgebleven feta.
- Knip 50 g tuinkers van de wortels en verdeel deze over de wraps.