Recepten

Wraps met feta, witte bonen en gegrilde paprika

Allard Hendriksen | 2021-05-24

Als je nog een strik over hebt, dan kun je deze wrap inpakken.

Ingredienten

Ingrediënten - voor 2 porties

Zelf toe te voegen

Bereiding

Aubergine

  1. Snijd de onder- en bovenkant van 1 aubergine af.
  2. Snijd de aubergine vervolgens in plakken van ongeveer 0,5 centimeter.
  3. Snijd 1 rode paprika en 1 gele paprika in reepjes.
  4. Verwarm een grillpan en grill de aubergine aan beide kanten.
  5. Schep de aubergine uit de pan en houd apart. Besprenkel met het sap van ¼ citroen. Dek af.
  6. Bak de paprika en 2 padronpepers in de grillpan tot ze een grillstreep hebben.
  7. Meng met de aubergine en besprenkel met zeezout, olijfolie en 1 el za'atar. Dek weer af.

Witte bonen puree

  1. Spoel 400 g witte bonen af en laat uitlekken.
  2. Pureer de witte bonen met een staafmixer tot een crème. Voeg 50 g feta, het sap van ¼ citroen en 125 ml crème fraîche.
  3. Breng op smaak met zout en peper.

Wraps en garnering

  1. Verwarm 4 wraps een paar minuten in een droge koekenpan.
  2. Smeer de bonencrème op de wraps en verdeel er de groenten over.
  3. Garneer de wraps met de overgebleven feta.
  4. Knip 50 g tuinkers van de wortels en verdeel deze over de wraps.