Recepten
Vispan met linzen
Allard Hendriksen | 2018-03-12
Dit recept hebben we van Pien gekregen! Het is volgens mij
geinspireerd op dit recept van de ap.
Info
- voor : 4 personen
- tijd : 30 min
Benodigdheden
- 100 g chorizoworsten aan een stuk
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 800 g gepelde tomaten in blik
- 800 g bruine linzen in blik
- 375 g diepvries kabeljauwfilets
- 20 g verse platte peterselie
Bereiding
- Snijd chorizo in stukjes.
- Verhit een hapjespan en bak de chorizo in ca. 2 min uit.
- Snipper ui en snijd de rode paprika in reepjes.
- Voeg de ui toe aan de chorizo en bak 1 min. mee.
- Voeg de paprika toe en bak 3 min. mee.
- Meng de tomaat erdoor.
- Laat de linzen uitlekken, spoel ze af en voeg ze toe. Breng het
geheel aan de kook.
- Snijd de ontdooide kabeljauwfilet in stukken en leg tussen de
linzen.
- Stoof de vis met de deksel op de pan in ca. 10 min. gaar.
- Snijd de peterselie fijn. Voeg peper en zout naar smaak toe en
bestrooi met de peterselie.
Bereidingstip
Dit recept hebben we van Pien gekregen! Het is volgens mij geinspireerd op dit recept van de ap.
Je kunt dit gerecht ook in de slowcooker maken. Doe alle ingrediƫnten voor de stoof, behalve de vis, in de slowcooker. Laat 2 uur op de hoge stand garen. Voeg de vis toe en gaar nog 1 uur op de hoge stand. Bestrooi het gerecht met peterselie.