Recepten

Vergeten groenten

Allard Hendriksen | 2016-07-24

Dit heb ik van Chris geleerd. Echt lekker.

Ingredienten

wathoeveelheideenheid
Aardappels (roseval)aardappelslager
Pastinaak3stukmarkt
knolselderij2stukmarkt
Prei2stukmarkt
rode ui6stukmarkt
knoflook6teentjesmarkt
Venkelmarkt
Winterwortel2penenmarkt
rozemarijnzamzam
tijmzamzam

Recept

NB Alles moet egaal gaar zijn tegen de tijd dat je het serveert. Wortel en prei gaan wel lekker. Aardappels en knolselderij even koken vantevoren. Aardappels niet schillen Aardappels 10 min koken en afspoelen met koud water.

Knolselderij 5 min meekoken. Knolselderij schillen

Ui in vieren

wortel in tweeen of vieren in de lengte

knolselderij: schil eraf snijden en in blokken

  1. Snijden (grof)
  2. koken

Bak: knoflook rozemarijn en tijm op de bodem Arachide olie of zonnebloemolie gebruiken (flink)

flink zout en peper (grof zout)

  1. na 20 minuten omscheppen
  2. na 20 minuten nog een keer
  3. ongeveer 40-60 min in de oven op 140 graden.
  4. Kan nog 10 min op 200 graden voor een mooi korstje.