Recepten
Vergeten groenten
Allard Hendriksen | 2016-07-24
Dit heb ik van Chris geleerd. Echt lekker.
Ingredienten
Dit heb ik van Chris geleerd. Echt lekker.
| wat | hoeveelheid | eenheid | |
|---|---|---|---|
| Aardappels (roseval) | aardappelslager | ||
| Pastinaak | 3 | stuk | markt |
| knolselderij | 2 | stuk | markt |
| Prei | 2 | stuk | markt |
| rode ui | 6 | stuk | markt |
| knoflook | 6 | teentjes | markt |
| Venkel | markt | ||
| Winterwortel | 2 | penen | markt |
| rozemarijn | zamzam | ||
| tijm | zamzam |
Recept
NB Alles moet egaal gaar zijn tegen de tijd dat je het serveert. Wortel en prei gaan wel lekker. Aardappels en knolselderij even koken vantevoren. Aardappels niet schillen Aardappels 10 min koken en afspoelen met koud water.
Knolselderij 5 min meekoken. Knolselderij schillen
Ui in vieren
wortel in tweeen of vieren in de lengte
knolselderij: schil eraf snijden en in blokken
- Snijden (grof)
- koken
Bak: knoflook rozemarijn en tijm op de bodem Arachide olie of zonnebloemolie gebruiken (flink)
flink zout en peper (grof zout)
- na 20 minuten omscheppen
- na 20 minuten nog een keer
- ongeveer 40-60 min in de oven op 140 graden.
- Kan nog 10 min op 200 graden voor een mooi korstje.