Recepten
Stoofpot van linzen en aubergine
Allard Hendriksen | 2022-02-01
Weer een klassieke van Yottam! Best makkelijk te maken als je dit versimpelde
recept volgt.
Ingredienten
Weer een klassieke van Yottam! Best makkelijk te maken als je dit versimpelde recept volgt.
Hoofdgerecht voor 2 personen:
- 3 tenen knoflook (in plakjes)
- 1 grote ui (fijngesneden)
- 1/2 eetlepel tijmblaadjes
- 2 kleine aubergines in blokjes
- 200g cherrytomaten
- 180g puy-linzen (andere linzen kunnen ook)
- 500ml groentebouillon
- 80ml droge witte wijn
- 100g creme fraiche
- 1 theelepel chilivlokken
- 2 theelepel oreganoblaadjes
Lekker met rijst!
Bereiding
- Giet 2 eetlepels olijfolie in een grote sauteerpan.
- Voeg knoflook, ui, tijm, 1/4 theelepel zout toe en bak in 8 minuten gaar.
- Gooi de aubergines en tomaten erbij met 1/4 theelepel zout en royaal peper. Bak 10 minuten.
- Voeg de linzen, bouillon, wijn, (450 ml water) en 3/4 theelepel zout toe. Breng aan de kook en laat zachtjes stoven. Minder water is vaak ook goed.
- Sever met een dot creme fraiche, olijfolie, chilivlokken en oregano.