Recepten
Stamppot met paksoi en ketjap-paddenstoelen
Allard Hendriksen | 2024-05-25
Nog een prima recept.
Ingredienten
Nog een prima recept.
4 personen.
- 400gr kastanjechampignons
- 4el arachideolie
- 2 el ketjap manis
- 60g ongezouten pinda's
- 1 paksoi (+- 400gr)
- 3 bosuitjes
- 2tl gemalen kerrie
- 900gr aardappelpuree (koelvers)
Bereiding
15 min.
- Snijd de champignons in kwarten.
- Verhit 2el olie en bak de champignons 8-10 min op hoog vuur. Schep regelmatig om.
- Draai het vuur tot middelhoog en voeg de ketjap toe. Bak nog 1 min.
- Verhit een koekenpan zonder olie en rooster de pinda's goudbruin.
- Snijd ondertussen de paksoi en bosui in repen van 1 cm.
- Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de paksoi, bosui en kerrie 5 min.
- Voeg de aardappelpuree toe en verwarm mee.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de stamppot over de borden en verdeel daar de champignons en pinda's over.