Recepten
Spinazietagliatelle met prei, bietenblad en broodkruim
Allard Hendriksen | 2021-12-05
Pasta van Crisp
Ingredienten
Pasta van Crisp
Ingrediƫnten - voor 2 porties
- 250 g spinazietagliatelle
- 125 g bietenblad
- 1 prei
- 2 el panko
- 7 g dragon
- 1 citroen
- 100 ml slagroom
- 2 teentjes knoflook
Bereiding
- Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
- Rasp de schil van 1 citroen. Meng dit met 2 el panko.
- Verhit een klontje boter in een ruime koekenpan met hoge rand (hier maak je straks ook de saus in). Bak de panko in 2 minuten knapperig en goudbruin. Breng op smaak met zout en peper. Houd apart en veeg de pan eventueel iets schoon met een keukenpapiertje.
- Was 1 prei en snijd in ringen van ongeveer 0,5 centimeter dik. Snijd 2 teentjes knoflook fijn.
- Verwarm een nieuw klontje boter in de pan. Bak de prei en de knoflook 5 minuten tot de prei wat zachter is.
- Voeg 125 g bietenblad toe. Breng op smaak met zout en peper. Bak nog 2 minuten.
- Voeg nu 100 ml slagroom toe. Laat zachtjes 5 minuten inkoken. Breng op smaak met het sap van 1 citroen.
- Kook ondertussen 250 g spinazietagliatelle in 4 minuten gaar.
- Voeg een lepel van het kookvocht toe aan de saus en giet de pasta dan af. Meng de pasta met de saus en verwarm nog 1 minuut.
- Hak ondertussen 7 g dragon grof.
- Schep de pasta op de borden. Garneer met de dragon en het broodkruim.