Recepten

Spinazietagliatelle met prei, bietenblad en broodkruim

Allard Hendriksen | 2021-12-05

Pasta van Crisp

Ingredienten

Ingrediƫnten - voor 2 porties

Bereiding

  1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
  2. Rasp de schil van 1 citroen. Meng dit met 2 el panko.
  3. Verhit een klontje boter in een ruime koekenpan met hoge rand (hier maak je straks ook de saus in). Bak de panko in 2 minuten knapperig en goudbruin. Breng op smaak met zout en peper. Houd apart en veeg de pan eventueel iets schoon met een keukenpapiertje.
  4. Was 1 prei en snijd in ringen van ongeveer 0,5 centimeter dik. Snijd 2 teentjes knoflook fijn.
  5. Verwarm een nieuw klontje boter in de pan. Bak de prei en de knoflook 5 minuten tot de prei wat zachter is.
  6. Voeg 125 g bietenblad toe. Breng op smaak met zout en peper. Bak nog 2 minuten.
  7. Voeg nu 100 ml slagroom toe. Laat zachtjes 5 minuten inkoken. Breng op smaak met het sap van 1 citroen.
  8. Kook ondertussen 250 g spinazietagliatelle in 4 minuten gaar.
  9. Voeg een lepel van het kookvocht toe aan de saus en giet de pasta dan af. Meng de pasta met de saus en verwarm nog 1 minuut.
  10. Hak ondertussen 7 g dragon grof.
  11. Schep de pasta op de borden. Garneer met de dragon en het broodkruim.