Recepten
Spinaziepannenkoek met gerookte zalm
Allard Hendriksen | 2025-02-16
Bak pannenkoeken als lunch?
Ingredienten
Bak pannenkoeken als lunch?
Voor 4 personen:
- 100 gram diepvries fijngesneden spinazie
- 150 gram volkoren havermout
- 200 ml halfvolle melk
- 2 scharreleieren
- 2 theelepel bakpoeder
- 2 eetlepel volkoren tarwemeel
- 3 eetlepel zonnebloemolie
- 200 gram gerookte zalmfilet
- 4 eetlepel yoghurt Griekse stijl 0%
Bereiding
- Ontdooi de spinazie en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
- Doe de spinazie, havermout, melk, eieren, bakpoeder en het volkorenmeel in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een beslag.
- Verhit in 2 koekenpannen elk een ΒΌ olie en bak van de helft van het beslag 2 pannenkoeken in ca. 4-5 min. knapperig en gaar. Keer halverwege. Bak zo nog 2 pannenkoeken.
- Verdeel de pannenkoeken over de borden, verdeel de zalm en yoghurt erover.
- Breng op smaak met wat versgemalen peper.