Recepten
Spaghetti met ansjovis en zeekraal
Allard Hendriksen | 2020-06-14
Een golden oldie van Yottam.
Ingredienten
Een golden oldie van Yottam.
voor 4 personen
- 75 ml olijfolie
- 30g ansjovisfilet (8-9 stuks) fijngehakt
- 1,5 theelepel chilivlokken
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel citroenrasp
- 20 g peterselie, fijngesneden
- 100 ml droge witte wijn
- 250 g spaghetti
- 250 g zeekraal
- zout en peper
Bereiding
- Giet de olijfolie in een grote koekenpan op halfhoog vuur en wacht tot de olijfolie heet is.
- Voeg de ansjovis, chilivlokken, knoflook, citroenrasp, de helft van de peterselie en royaal zwarte peper.
- 5 minuten zachtjes bakken en onderwijl roeren totdat de ansjovis is gesmolten in de olie.
- Voeg de wijn toe en laat 4-5 zachtjes koken.
- Haal de pan van het vuur.
- Kook de spaghetti beetgaar.
- Voeg 30 seconden voor het einde de zeekraal toe.
- Giet af en houdt wat kookwater achter.
- Bak de saus, spaghetti, zeekraal en de rest van de peterselie nog even samen in de pan. Voeg eventueel nog wat kookwater van de pasta toe.
- Yottam probeert je altijd citroenen aan te smeren, dus hij raadt aan om er nog vier partjes citroen bij te knallen op het bord...