Recepten

Spaghetti met ansjovis en zeekraal

Allard Hendriksen | 2020-06-14

Een golden oldie van Yottam.

Ingredienten

voor 4 personen

Bereiding

  1. Giet de olijfolie in een grote koekenpan op halfhoog vuur en wacht tot de olijfolie heet is.
  2. Voeg de ansjovis, chilivlokken, knoflook, citroenrasp, de helft van de peterselie en royaal zwarte peper.
  3. 5 minuten zachtjes bakken en onderwijl roeren totdat de ansjovis is gesmolten in de olie.
  4. Voeg de wijn toe en laat 4-5 zachtjes koken.
  5. Haal de pan van het vuur.
  6. Kook de spaghetti beetgaar.
  7. Voeg 30 seconden voor het einde de zeekraal toe.
  8. Giet af en houdt wat kookwater achter.
  9. Bak de saus, spaghetti, zeekraal en de rest van de peterselie nog even samen in de pan. Voeg eventueel nog wat kookwater van de pasta toe.
  10. Yottam probeert je altijd citroenen aan te smeren, dus hij raadt aan om er nog vier partjes citroen bij te knallen op het bord...