Recepten
Sobanoedels met Limoen, Kardemom en Avocado
Allard Hendriksen | 2020-05-14
Weer een recept van Yottam! Voor de lunch of avondeten.
Ingredienten
Weer een recept van Yottam! Voor de lunch of avondeten.
voor 2 personen
- 200g boekweitnoedels
- 150g garnalen
- 12 groene kardemompeulen
- 30g basilicumblad
- 30g korianderblad
- 70 pistachenoten
- 2 limoenen:
- rasp van 2 limoenen 1 theelepel schil af
- pers er 3 eetlepel sap uit
- snijd in 4 parten (voor naast het bord)
- 1 groene chilipeper in ringetjes (zonder zaadjes)
- 2 rijpe avocado's (1/2 cm dikke plakken)
- 3 eetlepel arachideolie
- 1/4 theelepel nigella-zaad of chilivlokken (om te bestrooien)
- Zout
Bereiding
- Kook de noedels volgens recept op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken.
- Stoom de garnalen in het stoomapparaat (6 min).
- Kneus de kardemompeulen met de smalle kant van een mes en open ze. Schraap de donkere zaadjes in een vijzel en gooi de peulen weg. Kneus de zaadjes en doe ze met de noedels in een grote kom.
- Voeg hieraan toe de basilicum, koriander, pistachenoten, limoenrasp, limoensap, arachideolie, chilipeper, avocado en 1/2 theelepel zout.
- Meng alles losjes door elkaar en verdeel over 4 kommen.
- Bestrooi naar smaak met nigellazaad of chilivlokken.
- Serveer met een partje limoen.
Notities
Wij hebben dit met Mie gegeten. Dat was ook prima.