Recepten
Sesamnoodles met tofu en shiitakesaus
Allard Hendriksen | 2021-05-14
Nog eentje van C. Je kan de paksoi door venkel vervangen, maar een aanrader is
dat niet...
Ingredienten
Nog eentje van C. Je kan de paksoi door venkel vervangen, maar een aanrader is dat niet...
Ingrediënten - voor 2 porties:
- 250 g tofu
- 2 stengels citroengras
- 250 g noodles
- 300 g baby-paksoi
- 1 el sesamolie
- 2 el sojasaus
- 1 teentje knoflook
- 1 rode pepers
- 3 el paddenstoelensaus
- 1 stengels bosui
- 1 el sesamzaad
- 200 ml azijn
- ¼ komkommers
Bereiding
- Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
- Snijd 250 g tofu in blokjes van 2x2 centimeter. Hak 2 stengels citroengras fijn.
- Meng de tofu met de helft van het citroengras, 1 el sesamolie en 1 el sojasaus. Zet apart.
- Snijd ¼ komkommer in dunne reepjes van 3 centimeter.
- Meng 200 ml azijn met 1 tl suiker tot de suiker is opgelost. Leg de komkommerreepjes hierin terwijl je de rest van deingrediënten. bereidt.
- Kook 250 g noodles zoals aangegeven op de verpakking.
- Giet de noodles af en spoel ze onder de koude kraan zodat ze niet doorgaren.
- Pluk de bladeren van 300 g baby-paksoi los.
- Pel 1 teentje knoflook en hak fijn. Hak 1 rode peper fijn.
- Verhit 2 el zonnebloemolie in een wok of koekenpan. Bak de tofu in 3-5 minuten tot hij wat kleur krijgt.
- Voeg de knoflook, rode peper en de rest van het citroengras toe en bak 30 tot 60 seconden. Zorg dat de knoflook nietverbrandt. .
- Voeg de paksoi toe en bak 2 minuten tot hij iets is geslonken.
- Voeg de noodles toe en roerbak 2 minuten.
- Voeg 3 el paddenstoelensaus en 1 el sojasaus toe. Schep alles goed om en draai het vuur uit. Proef af op zout en peper.
- Verdeel alles over de borden. Snijd 1 stengel bosui in dunne ringen. Strooi samen met het sesamzaad over de noodles.