Recepten

Sesamnoodles met tofu en shiitakesaus

Allard Hendriksen | 2021-05-14

Nog eentje van C. Je kan de paksoi door venkel vervangen, maar een aanrader is dat niet...

Ingredienten

Ingrediënten - voor 2 porties:

Bereiding

  1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
  2. Snijd 250 g tofu in blokjes van 2x2 centimeter. Hak 2 stengels citroengras fijn.
  3. Meng de tofu met de helft van het citroengras, 1 el sesamolie en 1 el sojasaus. Zet apart.
  4. Snijd ¼ komkommer in dunne reepjes van 3 centimeter.
  5. Meng 200 ml azijn met 1 tl suiker tot de suiker is opgelost. Leg de komkommerreepjes hierin terwijl je de rest van deingrediënten. bereidt.
  6. Kook 250 g noodles zoals aangegeven op de verpakking.
  7. Giet de noodles af en spoel ze onder de koude kraan zodat ze niet doorgaren.
  8. Pluk de bladeren van 300 g baby-paksoi los.
  9. Pel 1 teentje knoflook en hak fijn. Hak 1 rode peper fijn.
  10. Verhit 2 el zonnebloemolie in een wok of koekenpan. Bak de tofu in 3-5 minuten tot hij wat kleur krijgt.
  11. Voeg de knoflook, rode peper en de rest van het citroengras toe en bak 30 tot 60 seconden. Zorg dat de knoflook nietverbrandt. .
  12. Voeg de paksoi toe en bak 2 minuten tot hij iets is geslonken.
  13. Voeg de noodles toe en roerbak 2 minuten.
  14. Voeg 3 el paddenstoelensaus en 1 el sojasaus toe. Schep alles goed om en draai het vuur uit. Proef af op zout en peper.
  15. Verdeel alles over de borden. Snijd 1 stengel bosui in dunne ringen. Strooi samen met het sesamzaad over de noodles.