Recepten
Ravioli met venkelsaucijs, aubergine en rode wijn
Allard Hendriksen | 2021-05-24
Stukjes italië op je bord..
Ingredienten
Stukjes italië op je bord..
Ingrediënten - voor 2 porties
- 1 aubergines
- ½ wortels
- ½ stengels bleekselderij
- ½ uien
- 60 ml rode wijn
- 1 handjes peterselie
- 250 g verse ravioli
Zelf toe te voegen:
- zout
- peper
- olijfolie
Bereiding
- Snijd 1 aubergine in de lengte in vieren. Snijd vervolgens in blokjes van ongeveer 1 centimeter.
- Bak de aubergine in een pan met een scheut olijfolie in ongeveer 10 minuten op hoog vuur gaar. Breng op smaak met zout en peper. Schep de blokjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Snijd ½ wortel, ½ ui en ½ stengel bleekselderij grof. Hak vervolgens fijn in een keukenmachine. (Je kunt dat eventueel ook met de hand doen.)
- Gebruik dezelfde pan en voeg eventueel wat extra olie toe. Fruit de bleekselderij, wortel en ui 5 minuten.
- Breng ondertussen een pan gezouten water aan de kook.
- Blus de gesneden groenten af met 60 ml rode wijn en laat het 2 minuten verdampen.
- Hak 1 handje peterselie fijn.
- Kook 250 g verse ravioli in ongeveer 5 minuten gaar. Voeg 2 lepels van het kookwater toe aan de pan met de groenten zodat de saus wat gaat binden. Proef af op zout en peper.
- Voeg de aubergine en de helft van de peterselie toe aan de saus en meng de ravioli voorzichtig met de saus.
- Garneer de pasta met de rest van de peterselie en eventueel wat Parmezaanse kaas.