Recepten

Ravioli met burrata en ansjovis-pesto

Allard Hendriksen | 2022-04-11

Ravioli van Crisp.

Ingredienten

Voor 2 porties:

Bereiding

  1. Pel 1 teentje knoflook en haal de blaadjes van 8 g basilicum.
  2. Hak in een keukenmachine de basilicum, 4 ansjovisfilets, 1 el kappertjes en knoflook fijn.
  3. Voeg vervolgens steeds een scheutje olijfolie toe tot de pesto smeuïg is. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Breng een pan met gezouten water aan de kook.
  5. Snijd 1 bos waterkers van de wortels.
  6. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en roerbak 300 g spinazie tot hij geslonken is.
  7. Voeg op het laatste moment de waterkers toe.
  8. Meng de groenten en breng op smaak met zout, peper en het sap van ½ citroen.
  9. Kook 250 g verse ravioli met ricotta in 4 minuten gaar. Giet af, maar bewaar een beetje van het pastawater.
  10. Voeg de pasta toe aan de groenten. Voeg ook de pesto en een scheutje pastawater toe.
  11. Verdeel de pasta over de borden. Garneer met kappertjes en 100 g burrata.