Recepten
Ravioli met burrata en ansjovis-pesto
Allard Hendriksen | 2022-04-11
Ravioli van Crisp.
Ingredienten
Ravioli van Crisp.
Voor 2 porties:
- 8 g basilicum
- 4 ansjovisfilets
- 1 el kappertjes
- 0.5 citroen
- 1 bos waterkers
- 300 g spinazie
- 250 g verse ravioli met ricotta
- 100 g burrata
- 1 teentje knoflook
Bereiding
- Pel 1 teentje knoflook en haal de blaadjes van 8 g basilicum.
- Hak in een keukenmachine de basilicum, 4 ansjovisfilets, 1 el kappertjes en knoflook fijn.
- Voeg vervolgens steeds een scheutje olijfolie toe tot de pesto smeuïg is. Breng op smaak met zout en peper.
- Breng een pan met gezouten water aan de kook.
- Snijd 1 bos waterkers van de wortels.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en roerbak 300 g spinazie tot hij geslonken is.
- Voeg op het laatste moment de waterkers toe.
- Meng de groenten en breng op smaak met zout, peper en het sap van ½ citroen.
- Kook 250 g verse ravioli met ricotta in 4 minuten gaar. Giet af, maar bewaar een beetje van het pastawater.
- Voeg de pasta toe aan de groenten. Voeg ook de pesto en een scheutje pastawater toe.
- Verdeel de pasta over de borden. Garneer met kappertjes en 100 g burrata.