Recepten
Portobello met bonen en avocado-chimichurri
Allard Hendriksen | 2021-05-24
Zuid-Amerika komt hierdoor schijnbaar dichterbij.. Ook lekker zonder portobello.
Ook kan je tomaten bij de rijst doen: daar wordt het niet minder lekker van!
Ingredienten
Zuid-Amerika komt hierdoor schijnbaar dichterbij.. Ook lekker zonder portobello. Ook kan je tomaten bij de rijst doen: daar wordt het niet minder lekker van!
Ingrediënten - voor 2 porties
- 150 g rijst
- 1 limoenen
- 2 el balsamicoazijn
- 1 tl komijn
- 2 portobello's
- 10 g peterselie
- 1 teentje knoflook
- ½ sjalotten
- 1 rode pepers
- 1 avocado's
- 400 g bonenmix
- ½ tl paprikapoeder
Zelf toevoegen:
- olijfolie
- zout
Bereiding
- Kook 150 g rijst in 25 minuten gaar.
Portobello-marinade
- Rasp ondertussen 1 limoen en knijp uit.
- Meng 2 el balsamicoazijn, ½ tl paprikapoeder, zout en 1 tl komijn door elkaar. Meng met het sap van de limoen en de helft van de rasp.
- Maak 2 portobello's schoon met keukenpapier of een borsteltje en snijd de stronk af.
- Bestrijk de portobello's met de marinade. Houd even apart.
Chimichurri
- Hak 10 g peterselie fijn. Pers 1 teentje knoflook uit.
- Snipper ½ sjalot. Snijd 1 rode peper fijn. Meng in een kommetje met de peterselie en knoflook. Voeg, terwijl je blijft roeren, olijfolie toe tot er een smeuïg geheel ontstaat.
- Snijd 1 avocado in kleine blokjes. Meng met het kruidenmengsel. Proef af op zout.
Bakken en braden
- Bak de portobello’s in een koekenpan aan beide kanten 3 minuten tot ze gaar zijn.
- Giet 400 g bonenmix af en spoel schoon met koud water. Breng eventueel op smaak met wat zout. Meng door de warme rijst.
- Serveer de portobello's bij de rijst met bonen en de avocado-chimichurri.