Recepten

Portobello met bonen en avocado-chimichurri

Allard Hendriksen | 2021-05-24

Zuid-Amerika komt hierdoor schijnbaar dichterbij.. Ook lekker zonder portobello. Ook kan je tomaten bij de rijst doen: daar wordt het niet minder lekker van!

Ingredienten

Ingrediënten - voor 2 porties

Zelf toevoegen:

Bereiding

  1. Kook 150 g rijst in 25 minuten gaar.

Portobello-marinade

  1. Rasp ondertussen 1 limoen en knijp uit.
  2. Meng 2 el balsamicoazijn, ½ tl paprikapoeder, zout en 1 tl komijn door elkaar. Meng met het sap van de limoen en de helft van de rasp.
  3. Maak 2 portobello's schoon met keukenpapier of een borsteltje en snijd de stronk af.
  4. Bestrijk de portobello's met de marinade. Houd even apart.

Chimichurri

  1. Hak 10 g peterselie fijn. Pers 1 teentje knoflook uit.
  2. Snipper ½ sjalot. Snijd 1 rode peper fijn. Meng in een kommetje met de peterselie en knoflook. Voeg, terwijl je blijft roeren, olijfolie toe tot er een smeuïg geheel ontstaat.
  3. Snijd 1 avocado in kleine blokjes. Meng met het kruidenmengsel. Proef af op zout.

Bakken en braden

  1. Bak de portobello’s in een koekenpan aan beide kanten 3 minuten tot ze gaar zijn.
  2. Giet 400 g bonenmix af en spoel schoon met koud water. Breng eventueel op smaak met wat zout. Meng door de warme rijst.
  3. Serveer de portobello's bij de rijst met bonen en de avocado-chimichurri.