Recepten

Polenta met cavolo nero en kikkererwten

Allard Hendriksen | 2021-05-24

Volgens Roeland en Anne erg lekker. Wij gaan het zien..

Ingredienten

Ingrediƫnten - voor 2 porties

Zelf toe te voegen:

Bereiding

  1. Snijd 2 teentjes knoflook fijn.
  2. Fruit de knoflook 2 minuten in een scheutje olijfolie in een grote koekenpan waar je een deksel van hebt.
  3. Voeg 400 g gepelde tomaten toe. Druk ze een beetje stuk met een spatel. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Laat de tomaten 10 minuten zachtjes stoven met de deksel op pan.
  5. Snijd of scheur ondertussen de bladeren van 300 g cavolo nero van de hardere stelen af. Snijd of scheur de bladeren in grove stukken.
  6. Giet 400 g kikkererwten af en spoel af. Houd apart.
  7. Laat 1 blokje groentebouillon oplossen in 750 ml kokend water. Zet het vuur laag.
  8. Meng 100 g polenta met de bouillon. Blijf roeren en kook ongeveer 8 minuten tot hij dik is geworden.
  9. Breng op smaak met zout en peper. En rasp er naar smaak Parmezaanse kaas door.
  10. Haal de deksel van de sauspan en laat de saus nog 5 minuten koken tot hij is ingedikt.
  11. Roer de cavolo nero en kikkererwten door de tomatensaus en laat 2 minuten meewarmen.
  12. Proef af op zout en peper.
  13. Verdeel de polenta over de borden. Schep er de kikkererwten-tomatenstoof op. Scheur er basilicum over. Garneer met parmezaan.