Recepten
Polenta met cavolo nero en kikkererwten
Allard Hendriksen | 2021-05-24
Volgens Roeland en Anne erg lekker. Wij gaan het zien..
Ingredienten
Volgens Roeland en Anne erg lekker. Wij gaan het zien..
Ingrediƫnten - voor 2 porties
- 2 teentjes knoflook
- 400 g gepelde tomaten
- 400 g kikkererwten
- 300 g cavolo nero
- 100 g polenta
- 1 blokjes groentebouillon
- 1 handjes basilicum
- 40 g Parmezaanse kaas
Zelf toe te voegen:
- zout
- peper
- olijfolie
- kokend water
Bereiding
- Snijd 2 teentjes knoflook fijn.
- Fruit de knoflook 2 minuten in een scheutje olijfolie in een grote koekenpan waar je een deksel van hebt.
- Voeg 400 g gepelde tomaten toe. Druk ze een beetje stuk met een spatel. Breng op smaak met zout en peper.
- Laat de tomaten 10 minuten zachtjes stoven met de deksel op pan.
- Snijd of scheur ondertussen de bladeren van 300 g cavolo nero van de hardere stelen af. Snijd of scheur de bladeren in grove stukken.
- Giet 400 g kikkererwten af en spoel af. Houd apart.
- Laat 1 blokje groentebouillon oplossen in 750 ml kokend water. Zet het vuur laag.
- Meng 100 g polenta met de bouillon. Blijf roeren en kook ongeveer 8 minuten tot hij dik is geworden.
- Breng op smaak met zout en peper. En rasp er naar smaak Parmezaanse kaas door.
- Haal de deksel van de sauspan en laat de saus nog 5 minuten koken tot hij is ingedikt.
- Roer de cavolo nero en kikkererwten door de tomatensaus en laat 2 minuten meewarmen.
- Proef af op zout en peper.
- Verdeel de polenta over de borden. Schep er de kikkererwten-tomatenstoof op. Scheur er basilicum over. Garneer met parmezaan.