Recepten

Ovenfrites met oregano en feta

Allard Hendriksen | 2021-12-05

Frites van Yottam.

Ingredienten

Bijgerecht voor zes personen:

Bereiding

  1. Verhit de oven tot 220 °C

Frites

  1. Zet een grote pan water met zout op hoog vuur. Voeg als het water kookt de aardappels toe en laat ze 7-8 minuten koken, tot ze langs de rand gaar beginnen te worden maar nog in model zijn.

  2. Giet ze af en zet ze 5 minuten opzij om te kunnen drogen.

  3. Doe de frites in een grote kom.

  4. Voeg de zonnebloemolie toe met en eetlepel zoutvlokken en meng alles goed.

  5. Stort de gemengde frites en lie op twee met bakpapier beklede bakplaten (maak ze niet te vol) en bak ze 40-50 minuten in de oven, schud de bakplaten en paar keer om tot de frites goudbruin en krokant zijn.

Garnering

  1. Verhit circa 5 minuten voor de frites klaar zijn de olijfolie met de knoflook in een kleine pan en zet hem op halfhoog tot hoog vuur.
  2. Bak de knoflook rustig 3-4 minuten tot hij bleek goudbruin is.
  3. Haal de gare frites uit de oven en giet de olie en knoflook eroverheen, zet ze weer 4 minuten in de oven.
  4. Haal ze er weer uit en bestrooi de gloeiend hete frites met oregano en feta. Serveer ze meteen.