Recepten
Ovenfrites met oregano en feta
Allard Hendriksen | 2021-12-05
Frites van Yottam.
Ingredienten
Frites van Yottam.
Bijgerecht voor zes personen:
- 2 kg bloemig kokende aardappels, in de schil, in frites van 2 cm breed.
- 90 ml zonnebloemolie
- 60 ml olijfolie
- 6 tenen knoflook, in dunne plakjes
- 2 theel. gedroogde oregano (gewone of Griekse)
- 150 g feta, grof verkruimeld
- zeezoutvlokken
Bereiding
- Verhit de oven tot 220 °C
Frites
-
Zet een grote pan water met zout op hoog vuur. Voeg als het water kookt de aardappels toe en laat ze 7-8 minuten koken, tot ze langs de rand gaar beginnen te worden maar nog in model zijn.
-
Giet ze af en zet ze 5 minuten opzij om te kunnen drogen.
-
Doe de frites in een grote kom.
-
Voeg de zonnebloemolie toe met en eetlepel zoutvlokken en meng alles goed.
-
Stort de gemengde frites en lie op twee met bakpapier beklede bakplaten (maak ze niet te vol) en bak ze 40-50 minuten in de oven, schud de bakplaten en paar keer om tot de frites goudbruin en krokant zijn.
Garnering
- Verhit circa 5 minuten voor de frites klaar zijn de olijfolie met de knoflook in een kleine pan en zet hem op halfhoog tot hoog vuur.
- Bak de knoflook rustig 3-4 minuten tot hij bleek goudbruin is.
- Haal de gare frites uit de oven en giet de olie en knoflook eroverheen, zet ze weer 4 minuten in de oven.
- Haal ze er weer uit en bestrooi de gloeiend hete frites met oregano en feta. Serveer ze meteen.