Recepten

Opgestijfde kwarktaart met honing en yoghurt

Allard Hendriksen | 2021-12-05

Kwarktaart!

Ingredienten

Voor 8 personen:

Bereiding

  1. Bekleed een springvorm van 23 cm doorsnee met bakpapier en zet hem opzij.
  2. Bekleed en zeef met een schone theedoek en zet hem op een kom. Schep de yoghurt erin en haal de randen van de theedoek bij elkaar. Knijp de yoghurt in de doek uit zodat er zo veel mogelik vocht uit loopt. U zou circa 340 g dikke yoghurt (of hangop) over moeten hebben. Zet tot gebruik opzij. Gooi het uitgelopen vocht weg.
  3. Doe de biscuits in een schone plastic zak en verkruimel ze met en deegroller. Roer het kruim met de boter en 1 eetlepel tijm door elkaar en druk het mengsel op de bodem van de springyorm uit tot een gelijkmatige laag. Zet in de koelkast.
  4. Klop de verse roomkaas, uitgelekte yoghurt, poedersuiker en citroenrasp tot en glad en gelijkmatig mengsel: doe dat in een standmixer of in een kom met en handmixer.
  5. Laat de chocolade smelten. Doe hem in en kom en zet die op en pan met en bodempje zachtjes kokend water. Pas op dat het water de bodem van de kom niet raakt. Roer de chocolade 2-3 minuten regelmatig door en voorkom dat er water in komt, omdat de chocolade dan gaat schiften. Schep de gesmolten chocolade door het roomkaasmengsel en klop het glad.
  6. Strik het roomkaasmengsel gelijkmatig uit over de biscuitbodem en laat de kwarktaart minstens 2 ur in de koelkast opstijven.
  7. Verwarm vlak voor u de taart gaat aansnijden de honing in een steelpan met de overgebleven ½ eetlepel tijmblaadjes tot hij zacht en vloeibaar is. Haal de pan van het vuur en sprenkel de honing over de kwarktaart.
  8. Haal de taart uit de vorm, snijd hem in acht punten en dien ze op.