Recepten
Maispannekoek
Allard Hendriksen | 2021-01-09
Een ander soort pannekoek uit de NRC van Hassnae Bouazza. Ben benieuwd!
Ingredienten
- 225gr aardappel (in stukken)
- 1 sjalotje, grof gesneden
- 1.5 tl zout
- 2 lente uien in dunnen ringen + 1 extra ter garnering
- 100gr mais uit blik (gespoeld)
- 1 tl cayennepoeder
- 2 knoflooktenen, gepeld
- 50gr kikkererwtenmeel (of gewoon bloem)
- 3 el arachideolie
- soyasaus, voor erbij
Bereiding
- Blender de de aardappel, sjalot en 1tl zout. Hevel over in een schaal.
- Voeg lente-ui, mais, cayennepeper, knoflook en 1/2 tl zout toe.
- Meng, voeg meel toe en "maal" tot een samenhangend beslag.
- Verhit olie in koekenpan met het beslag.
- Bak 5 minuten per kant.
- De pannekoek is klaar als hij lichtbruin kleurt en krokant van structuur is.
- Serveer in punten met soyasaus en lente-ui.
Een ander soort pannekoek uit de NRC van Hassnae Bouazza. Ben benieuwd!