Recepten
Linzen-tomatensoep met kerrie en kokos
Allard Hendriksen | 2021-12-05
Soepie van Yottam.
Ingredienten
Soepie van Yottam.
Voor vier personen:
- 2 eetl. kokosolie (of zonnebloemolie)
- 1 ui, fijngesneden (160 g)
- 1 eetl. middelscherp kerriepoeder
- ΒΌ theel. chilivlokken
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 4 cm gemberwortel, geschild en fijngehakt (30 g)
- 150 g rode linzen, afgespoeld en uitgelekt
- 1 blik van 400g tomatenblokies
- 25 g koriandersteeltjes, grofgehakt, plus 5 g korianderblaadjes, om te garneren
- 1 blik van 400 ml kokosmelk
- zout en zwarte peper
- Citroen
Bereiding
-
Giet de kokosolie in een middelgrote pan en zet hem op halfhoog tot hoog vuur. Doe de ui in de pan en laat hem regelmatig omscheppend 8 minuten bakken tot hij gaar en gekaramelliseerd is.
-
Voeg kerriepoeder, chilivlokken, knoflook en gember toe en bak alles al roerend nog 2 minuten.
-
Doe de linzen in de pan, roer 1 minuut en voeg de tomaten, koriandertakjes, 600 ml water, 1 theelepel zout en en royale hoeveelheid versgemalen peper toe.
-
Giet de kokosmelk in een kom en roer hem glad en romig.
-
Houd 4 eetlepels kokosmelk apart - die hebt u nodig bij het opdienen en roer de rest door de soep.
-
Breng de soep aan de kook, laat hem op halfhoog vuur 25 minuten zachtjes koken tot de linzen gaar maar nog in model zijn.
-
Voeg voor een iets dunnere soep nog wat water toe, zo'n 100-150 ml.
-
Verdeel de soep over vier kommen, besprenkel met de achtergehouden kokosmelk, bestrooi met korianderblad.