Recepten

Linguine met boerenworst in pittige tomatensaus

Allard Hendriksen | 2021-11-25

Een lekker recept.

Ingredienten

Voor 2 personen:

Bereiding

  1. Paprika. Snijd paprika in repen en bak in olie met deksel op middelhoog vuur. Bak 7-9 minution. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Groenten. Snijd de tomaat in blokjes, pers de knoflook en snipper de ui.Scheur basilicumblaadjes grof. Rasp de pargmigiano.
  3. Kook de pasta 11-3 minuten.
  4. Fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  5. Saus. Snijd het vel van de boerenworst open en knijp het vlees uit het vel boven de pan. Druk met een spatel het vless in grove stuken en roerbak 2-3 minuten. Verlaag het vuur en voeg de passata, tomaat, oregano, rodewijnazijn, en harisso toe. Laat afgedekt 8-10 min zachtjes koken.
  6. Voeg de linguine en de helft van de pasta toe aan de saus. Breng op smaak met peer en zout.
  7. Serveren: Verdeel de pasta over de borden en garneer met basilicum, de overige paprika en geraspte parmezaan.