Recepten
Linguine met boerenworst in pittige tomatensaus
Allard Hendriksen | 2021-11-25
Een lekker recept.
Ingredienten
Een lekker recept.
Voor 2 personen:
- 1 paprika
- 1 knoflookteen
- 1 (rode) ui
- 2 pruimtomaten
- 5g verse basilicum
- 25g parmigiano reggiano
- 2 stuks boerenworst
- 180g linguine
- 1 pak Passata
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl harissa
- 1/2 tl rodewijnazijn.
Bereiding
- Paprika. Snijd paprika in repen en bak in olie met deksel op middelhoog vuur. Bak 7-9 minution. Breng op smaak met peper en zout.
- Groenten. Snijd de tomaat in blokjes, pers de knoflook en snipper de ui.Scheur basilicumblaadjes grof. Rasp de pargmigiano.
- Kook de pasta 11-3 minuten.
- Fruit de ui en knoflook 2 minuten.
- Saus. Snijd het vel van de boerenworst open en knijp het vlees uit het vel boven de pan. Druk met een spatel het vless in grove stuken en roerbak 2-3 minuten. Verlaag het vuur en voeg de passata, tomaat, oregano, rodewijnazijn, en harisso toe. Laat afgedekt 8-10 min zachtjes koken.
- Voeg de linguine en de helft van de pasta toe aan de saus. Breng op smaak met peer en zout.
- Serveren: Verdeel de pasta over de borden en garneer met basilicum, de overige paprika en geraspte parmezaan.