Recepten

Libanese wrap met halloumi en sumak

Allard Hendriksen | 2021-05-14

Nog eentje van Crisp

Ingredienten

Ingrediënten - voor 4 porties:

Zelf toevoegen: zout, peper, olijfolie.

Bereiding

  1. Zorg dat het platbrood ontdooid is.
  2. Snijd 500 g halloumi in plakken van ongeveer 2 centimeter.
  3. Verhit een klein beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de halloumi 8-12 minuten tot de buitenkant goudbruin is en knapperig. Draai halverwege om.
  4. Er komt eerst wat vocht uit de halloumi. Wacht rustig tot het verdampt, dan wordt de kaas vanzelf weer knapperig. Haal daarna uit de pan en houd apart.
  5. Snijd 4 tomaten en ½ komkommer in blokjes van ongeveer 3 centimeter.
  6. Pel 1 rode ui en snijd die met een scherp mes in flinterdunne ringen.
  7. Leg de ringen in een bakje water om de scherpte eraf te halen.
  8. Haal de blaadjes van 20 g munt. Hak de blaadjes fijn. Hak ook 20 g peterselie fijn, eventueel met de steeltjes.
  9. Meng de tomaat, komkommer, rode ui, munt, peterselie en 100 g ijsbergsla in een ruime kom.
  10. Breng de salade op smaak met olijfolie, het sap van 2 citroenen, 2 tl sumak, zout en peper.
  11. Beleg de platbroden met halloumi en de salade. Rol de platbroden op en serveer. Of laat iedereen aan tafel z'n eigen wrap vullen.