Recepten
Libanese wrap met halloumi en sumak
Allard Hendriksen | 2021-05-14
Nog eentje van Crisp
Ingredienten
Nog eentje van Crisp
Ingrediënten - voor 4 porties:
- 500 g halloumi
- 4 tomaten
- ½ komkommers
- 1 rode uien
- 20 g munt
- 20 g peterselie
- 100 g ijsbergsla
- 2 citroenen
- 4 platbroden
- 2 tl sumak
Zelf toevoegen: zout, peper, olijfolie.
Bereiding
- Zorg dat het platbrood ontdooid is.
- Snijd 500 g halloumi in plakken van ongeveer 2 centimeter.
- Verhit een klein beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de halloumi 8-12 minuten tot de buitenkant goudbruin is en knapperig. Draai halverwege om.
- Er komt eerst wat vocht uit de halloumi. Wacht rustig tot het verdampt, dan wordt de kaas vanzelf weer knapperig. Haal daarna uit de pan en houd apart.
- Snijd 4 tomaten en ½ komkommer in blokjes van ongeveer 3 centimeter.
- Pel 1 rode ui en snijd die met een scherp mes in flinterdunne ringen.
- Leg de ringen in een bakje water om de scherpte eraf te halen.
- Haal de blaadjes van 20 g munt. Hak de blaadjes fijn. Hak ook 20 g peterselie fijn, eventueel met de steeltjes.
- Meng de tomaat, komkommer, rode ui, munt, peterselie en 100 g ijsbergsla in een ruime kom.
- Breng de salade op smaak met olijfolie, het sap van 2 citroenen, 2 tl sumak, zout en peper.
- Beleg de platbroden met halloumi en de salade. Rol de platbroden op en serveer. Of laat iedereen aan tafel z'n eigen wrap vullen.