Recepten
Kikkererwten en snijbiet met yoghurt
Allard Hendriksen | 2020-05-19
Een simpel, maar niet zo snel recept van Yottam! Gelukkig kan je het
voorbereiden..
Maakt dit met rijst. Niet vergeten!
Ingredienten
- 2 wortels (200g), geschild in blokjes van 2 cm
- 45ml olijfolie
- 1 grote ui, fijngesneden
- 1 theelepel karwijzaad
- 1.5 theelepel gemalen komijnzaad
- 200g snijbietblad
- 400g kikkererwten uit blik (netto 230g)
- 1 citroen: de ene helft voor sap de andere voor erbij
- 70g yoghurt
- 5g koriander
- zout en peper
Bereiding
- Verhit de oven tot 200 ℃.
- Meng de wortelblokjes met 1 eetlepel olijfolie, 1/4 theelepel zout en peper.
- Verdeel op een bakplaat en 20 min in de oven;
- Giet 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur;
- Voeg ui, karwij en komijn toe en bak in 10 min goudbruin;
- Voeg de snijbiet, wortel, kikkererwten, 75ml water, 1/2 theelepel zout,
royaal peper toe en laat 5 min zachtjes koken.
- Haal de pan van het vuur, voeg citroensap toe.
- Dien op met yohurt, koriander, citroenpartjes en olijfolie.
Een simpel, maar niet zo snel recept van Yottam! Gelukkig kan je het voorbereiden..
Maakt dit met rijst. Niet vergeten!