Recepten
Indonesische urap met wortel en kokos
Allard Hendriksen | 2021-06-01
Een bord vol groenten.
Ingredienten
Een bord vol groenten.
Ingrediënten - voor 2 porties
- 150 g rijst
- 2 eieren
- 1 rode pepers
- ½ uien
- 2 teentjes knoflook
- ½ tl kurkuma
- 40 g kokosrasp
- ½ limoenen
- 150 g wortel
- 250 g haricots verts
- 100 g taugé
- 200 ml kokosmelk
- 60 g pinda's
Zelf toe te voegen:
- zout
- neutrale olie
- water
- suiker
Bereiding
Rijst en ei
- Kook 150 g rijst in 25 minuten gaar.
- Kook ondertussen 2 eieren in ongeveer 7 minuten gaar. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Snijd de eieren dan in tweeën en houd apart.
Boembo
- Snijd ondertussen 1 rode peper fijn. Pel en snipper ½ ui en 2 teentjes knoflook.
- Maal de gesnipperde smaakmakers in een vijzel of hakmolen met ½ tl kurkuma en een snuf zout tot je een fijne boemboe hebt.
- Verwarm een flinke scheut neutrale olie in een wok en bak de boemboe kort samen met het sap van ½ limoen.
- Voeg 40 g kokosrasp, 4 el water, 200 ml kokosmelk en 1 tl suiker toe. Leg de eieren in de saus. Zet het vuur uit en houd apart.
Groenten
- Breng een pan met gezouten water aan de kook.
- Snijd 150 g wortel in plakjes en dop 250 g haricots verts.
- Kook de wortels 3 minuten.
- Voeg de haricots verts toe en kook nog eens 3 minuten.
- Voeg de taugé toe en breng nog eens aan de kook. Giet dan alle groenten af en meng met de boemboe.
Garnering
- Hak 60 g pinda's grof.
- Serveer de rijst met de groenten en de eieren. Garneer met de pinda's.