Recepten

Indonesische urap met wortel en kokos

Allard Hendriksen | 2021-06-01

Een bord vol groenten.

Ingredienten

Ingrediënten - voor 2 porties

Zelf toe te voegen:

Bereiding

Rijst en ei

  1. Kook 150 g rijst in 25 minuten gaar.
  2. Kook ondertussen 2 eieren in ongeveer 7 minuten gaar. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Snijd de eieren dan in tweeën en houd apart.

Boembo

  1. Snijd ondertussen 1 rode peper fijn. Pel en snipper ½ ui en 2 teentjes knoflook.
  2. Maal de gesnipperde smaakmakers in een vijzel of hakmolen met ½ tl kurkuma en een snuf zout tot je een fijne boemboe hebt.
  3. Verwarm een flinke scheut neutrale olie in een wok en bak de boemboe kort samen met het sap van ½ limoen.
  4. Voeg 40 g kokosrasp, 4 el water, 200 ml kokosmelk en 1 tl suiker toe. Leg de eieren in de saus. Zet het vuur uit en houd apart.

Groenten

  1. Breng een pan met gezouten water aan de kook.
  2. Snijd 150 g wortel in plakjes en dop 250 g haricots verts.
  3. Kook de wortels 3 minuten.
  4. Voeg de haricots verts toe en kook nog eens 3 minuten.
  5. Voeg de taugé toe en breng nog eens aan de kook. Giet dan alle groenten af en meng met de boemboe.

Garnering

  1. Hak 60 g pinda's grof.
  2. Serveer de rijst met de groenten en de eieren. Garneer met de pinda's.