Recepten
Indonesische groentebowl
Allard Hendriksen | 2021-12-03
Een groentebowl met moeilijk veel groente!
Ingredienten
Een groentebowl met moeilijk veel groente!
Voor 4 personen
- 4 eieren
- 5 el sambal
- 2 el zonnebloemolie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook (fijngesneden)
- 4 cm gember (geschild en fijngesneden)
- 1 spitskool, in reepjes
- 3 paprika's, in reepjes
- 400 g gebroken sperziebonen
- 2 el kerriepoeder
- 800 ml kokosmelk
- 6 el ketiap
- 4 el gebakken uitjes
Bereiding
Eieren
- Kook de eieren 8 minuten. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze direct.
- Leg de gekookte eieren vervolgens in en kommetje samen met de sambal en schep om.
Groente
- Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan. Fruit de ui, knoflook en gember 2 minuten aan.
- Zet het vuur vervolgens hoog en roerbak de groenten samen met de kerriepoeder 5 minuten.
- Voeg tot slot de kokosmelk en ketjap toe en laat 5 minuten stoven op laag vuur.
- Schep de groenten in kommen, halveer de eieren en garner elke kom met 2 halve eieren en gebakken uitjes.