Recepten
Hertenbiefstuk
Allard Hendriksen | 2018-12-24
Kerstbiefstuk!
Ingredienten
Kerstbiefstuk!
voor 6 personen
| wat | hoeveelheid | eenheid | |
|---|---|---|---|
| hertenbiefstuk | 6 | stuk | slager |
| wildfond | 570 | ml | ? |
| tawny port | 225 | ml | slijter |
| kersen / cranberry | 375 | gr | zamzam |
| tijm | 5 | takjes | zamzam |
| boter | 75 | gram | hoogvliet |
Recept
- Biefstuk 30 min buiten de ijskast op temperatuur laten komen
- Bestrooi met peper en zout
- Fond in pan 8 min op hoog vuur
- Voeg port, kersen en tijm toe
- Weer 8 min op hoog vuur
- In andere koekenpan biefstukken 1 min op hoog vuur
- Rest boter bij de biefstuk
- En weer 3 min op hoog vuur
- Schenk vet uit pan
- Voeg portsaus toe
Biefstukken: 3 minuten op hoog vuur en 5 minuten in de oven. Anderhalve minuut per kan in de pan dus. Kan waarschijnlijk korter in de pan. Ervaring met Tim en Nienke was dat dit te doorbakken werd.