Recepten

Hertenbiefstuk

Allard Hendriksen | 2018-12-24

Kerstbiefstuk!

Ingredienten

voor 6 personen

wathoeveelheideenheid
hertenbiefstuk6stukslager
wildfond570ml?
tawny port225mlslijter
kersen / cranberry375grzamzam
tijm5takjeszamzam
boter75gramhoogvliet

Recept

  1. Biefstuk 30 min buiten de ijskast op temperatuur laten komen
  2. Bestrooi met peper en zout
  3. Fond in pan 8 min op hoog vuur
  4. Voeg port, kersen en tijm toe
  5. Weer 8 min op hoog vuur
  6. In andere koekenpan biefstukken 1 min op hoog vuur
  7. Rest boter bij de biefstuk
  8. En weer 3 min op hoog vuur
  9. Schenk vet uit pan
  10. Voeg portsaus toe

Biefstukken: 3 minuten op hoog vuur en 5 minuten in de oven. Anderhalve minuut per kan in de pan dus. Kan waarschijnlijk korter in de pan. Ervaring met Tim en Nienke was dat dit te doorbakken werd.