Recepten
Groene shakshuka met prei, courgette en feta
Allard Hendriksen | 2021-05-14
Shakshuka van de Crisp.
Ingredienten
Shakshuka van de Crisp.
Ingrediƫnten - voor 2 porties
- 1 courgettes
- 1 preien
- 1 venkels
- 1 blokjes groentebouillon
- 4 eieren
- 100 g feta
- 2 el za'atar
Zelf toe te voegen:
- zout
- peper
- olijfolie
- klontjes boter
- water
Bereiding
- Snijd 1 prei in dunne ringen van ongeveer 0,5 centimeter.
- Verwijder het hart van 1 venkel. Snijd de rest fijn in blokjes van ongeveer 0,5 centimeter.
- Snijd 1 courgette door de lengte in kwarten. Snijd de vier delen in blokjes.
- Smelt een klontje boter in een lage koekenpan (waar je ook een deksel van hebt) met een scheutje olijfolie.
- Voeg de prei, venkel en courgette toe en bak het geheel 5 minuten tot de groenten zacht zijn geworden. Breng op smaak metzout. en peper.
- Laat 1 blokje groentebouillon oplossen in 300 ml water.
- Giet de bouillon bij de groenten in de pan en laat het vocht wat verdampen.
- Maak per persoon twee kuiltjes in het groentemengsel en breek daar steeds een ei in.
- Verbrokkel 100 g feta boven de shakshuka.
- Bestrooi met 2 el za'atar.
- Zet het deksel op de pan (of dek de pan af met aluminiumfolie).
- Laat de shakshuka 8 minuten op staan tot de eieren wat zijn gestold. Serveer.