Recepten

Groene shakshuka met prei, courgette en feta

Allard Hendriksen | 2021-05-14

Shakshuka van de Crisp.

Ingredienten

Ingrediƫnten - voor 2 porties

Zelf toe te voegen:

Bereiding

  1. Snijd 1 prei in dunne ringen van ongeveer 0,5 centimeter.
  2. Verwijder het hart van 1 venkel. Snijd de rest fijn in blokjes van ongeveer 0,5 centimeter.
  3. Snijd 1 courgette door de lengte in kwarten. Snijd de vier delen in blokjes.
  4. Smelt een klontje boter in een lage koekenpan (waar je ook een deksel van hebt) met een scheutje olijfolie.
  5. Voeg de prei, venkel en courgette toe en bak het geheel 5 minuten tot de groenten zacht zijn geworden. Breng op smaak metzout. en peper.
  6. Laat 1 blokje groentebouillon oplossen in 300 ml water.
  7. Giet de bouillon bij de groenten in de pan en laat het vocht wat verdampen.
  8. Maak per persoon twee kuiltjes in het groentemengsel en breek daar steeds een ei in.
  9. Verbrokkel 100 g feta boven de shakshuka.
  10. Bestrooi met 2 el za'atar.
  11. Zet het deksel op de pan (of dek de pan af met aluminiumfolie).
  12. Laat de shakshuka 8 minuten op staan tot de eieren wat zijn gestold. Serveer.