Recepten

Groene salade met wilde zalm en burrata

Allard Hendriksen | 2018-03-18

Van de Lidl of van de Ap? Een favoriet van Loes!

Info

Benodigdheden

Bereiding

  1. Snij de courgette in plakken en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de courgetteplakken.
  2. Hak de peterselie en bieslook fijn en pers de citroen uit. Meng het citroensap, de peterselie en bieslook met de pesto.
  3. Verwijder de harde onderkant van de groene asperges. Kook de asperges met de doperwten 3 minuten en spoel af onder koud stromend water.
  4. Meng de spinazie, groene asperges, doperwten en gegrilde courgette met de groene kruidenpesto.
  5. Pluk de blaadjes van de takjes munt en scheur de burrata in stukken. Verdeel de munt, burrata en wilde zalm over de salade.

Tip

Lekker met een crostini. Eet u liever een dagje vegetarisch? Vervang de gerookte wilde zalm door een gepocheerd eitje of gekookt eitje.