Recepten
Groene salade met wilde zalm en burrata
Allard Hendriksen | 2018-03-18
Van de Lidl of van de Ap? Een favoriet van Loes!
Info
- voor : 4 personen
- bereidingstijd : 25 min
- prijs : €15,30
Benodigdheden
- 1 courgette
- 200 g doperwten
- 200 g groene asperges
- 200 g spinazie
- 40 g verse pesto
- 10 g peterselie
- 10 g bieslook
- 1 citroen
- 10 g munt
- 200 g gerookte wilde Sockeye zalm
- 1 bol buffelburrata
- zout
- peper
- olijfolie
- grillpan
Bereiding
- Snij de courgette in plakken en besprenkel met olijfolie, zout en
peper. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de
courgetteplakken.
- Hak de peterselie en bieslook fijn en pers de citroen uit. Meng het
citroensap, de peterselie en bieslook met de pesto.
- Verwijder de harde onderkant van de groene asperges. Kook de
asperges met de doperwten 3 minuten en spoel af onder koud stromend
water.
- Meng de spinazie, groene asperges, doperwten en gegrilde courgette
met de groene kruidenpesto.
- Pluk de blaadjes van de takjes munt en scheur de burrata in
stukken. Verdeel de munt, burrata en wilde zalm over de salade.
Tip
Van de Lidl of van de Ap? Een favoriet van Loes!
Lekker met een crostini. Eet u liever een dagje vegetarisch? Vervang de gerookte wilde zalm door een gepocheerd eitje of gekookt eitje.