Recepten
Geroosterde aubergine met ansjovis en oregano
Allard Hendriksen | 2021-12-05
Aubergine van Yottam.
Ingredienten
Aubergine van Yottam.
Bijgerecht voor 4 personen:
- 4 middelgrote aubergines, in 2 cm dikke, ronde plakken (1 kg)
- 100 ml olijfolie
- 20 g ansjovisfilets op olie, uitgelekt en fijngehakt
- 1 eetl. wittewijnazijn
- 1 kleine teen knoflook, fijngehakt
- 1 eetl. oreganoblaadjes
- 5 g peterselieblad, grofgesneden
- zout en zwarte peper
Bereiding
Aubergines
-
Verhit de oven tot 220 °C.
-
Meng de aubergines in en grote kom met ½ theelepel zout.
-
Verdeel de plakken over twee grote, met bakpapier beklede bakplaten en bestrijk ze met 70 ml olijfolie: vet beide kanten in.
-
Zet ze 35 minuten in de oven tot de plakken an beide kanten goudbruin en gaar zijn.
-
Haal ze it de oven en laat ze afkoelen.
Ansjovis
-
Roer in een kleine kom de ansjovis, azijn, knoflook, ⅛ theelepel zout en ¼ theelepel peper door elkaar.
-
Giet er geleidelijk de overgebleven 2 eetlepels olijfolie bij en blijf roeren tot het een gebonden saus is.
-
Hak vlak voor het serveren de oregano fijn en doe hem met de aubergine en peterselie in en grote kom. Giet de ansjovisdressing eroverheen, meng alles rustig en schep het gerecht op een schaal of in een kom.