Recepten
Gebakken aardappels met rozemarijn en sumak
Allard Hendriksen | 2021-12-05
Aardappels van Yottam.
Ingredienten
Aardappels van Yottam.
Bijgerecht voor 4 personen:
- 150 ml olijfolie
- 750 g aardappels, charlotte, over de lengte in vieren gesneden
- 5 tenen knoflook, gepeld
- 3 takjes rozemarijn (5 g)
- 4 takjes tijm (5 g)
- 2 theel. sumak
- zout
Bereiding
- Giet de olijfolie in een grote sauteerpan en zet hem op halfhoog vuur.
- Voeg als de olie heet is de aardappels toe met de knoflook en ¾ theelepel zout.
- Bak de aardappels onder regelmatig omscheppen rustig 30 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Voeg rozemarijn en tijm toe en bak ze nog 5 minuten tot de kruiden heerlijk geuren.
- Schep de aardappels met en schuimspaan - zodat de olie achterblijft in de pan - it de pan en doe ze in een schaal.
- Roer de sumak erdoor en dien ze op.