Recepten
Gadogado met tempeh en vegan kroepoek
Allard Hendriksen | 2022-04-10
Lekker met pindasaus. Mooi gerecht om van je restjes zonnebloemolie af te komen.
Ingredienten
Lekker met pindasaus. Mooi gerecht om van je restjes zonnebloemolie af te komen.
Voor 3 personen:
- 3 handjes kroepoek
- 3 eieren
- 375 g sperziebonen
- 150 g tempeh
- 0.375 spitskool
- 150 g taugé
- 300 g pindasaus
- 300 g rijst
Bereiding
-
Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Kook 3 eieren 7 minuten. Bewaar het water voor de sperziebonen.
-
Snijd ondertussen de spitskool.
-
Laat de eieren schrikken onder koud water, pel en zet apart.
-
Kook 300 g rijst in 12 minuten gaar.
-
Kook 375 g sperziebonen in 3-4 minuten beetgaar. Dit kan in hetzelfde water als waar je de eieren in hebt gekookt. Giet af en spoel af onder de koude kraan zodat ze niet doorgaren.
-
Verhit ondertussen een flinke laag zonnebloemolie in een wok of koekenpan.
-
Snijd 150 g tempeh in dunne reepjes en bak in 5 minuten goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Gebruik dezelfde pan om de spitskool even kort te wokken.
-
Kook water. Meng 300 g pindasaus met een scheut kokend water in een pannetje. Verwarm op laag vuur. Voeg steeds een scheutje water toe als de saus nog te dik is.
-
Snijd de eieren doormidden. Verdeel de eieren, sperziebonen, spitskool, tempeh en 150 g taugé over de borden.
-
Maak af met de pindasaus. Serveer met de 3 handjes kroepoek.