Recepten

Gadogado met tempeh en vegan kroepoek

Allard Hendriksen | 2022-04-10

Lekker met pindasaus. Mooi gerecht om van je restjes zonnebloemolie af te komen.

Ingredienten

Voor 3 personen:

Bereiding

  1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Kook 3 eieren 7 minuten. Bewaar het water voor de sperziebonen.

  2. Snijd ondertussen de spitskool.

  3. Laat de eieren schrikken onder koud water, pel en zet apart.

  4. Kook 300 g rijst in 12 minuten gaar.

  5. Kook 375 g sperziebonen in 3-4 minuten beetgaar. Dit kan in hetzelfde water als waar je de eieren in hebt gekookt. Giet af en spoel af onder de koude kraan zodat ze niet doorgaren.

  6. Verhit ondertussen een flinke laag zonnebloemolie in een wok of koekenpan.

  7. Snijd 150 g tempeh in dunne reepjes en bak in 5 minuten goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

  8. Gebruik dezelfde pan om de spitskool even kort te wokken.

  9. Kook water. Meng 300 g pindasaus met een scheut kokend water in een pannetje. Verwarm op laag vuur. Voeg steeds een scheutje water toe als de saus nog te dik is.

  10. Snijd de eieren doormidden. Verdeel de eieren, sperziebonen, spitskool, tempeh en 150 g taugé over de borden.

  11. Maak af met de pindasaus. Serveer met de 3 handjes kroepoek.