Recepten
Fetuccine met pittige cherrytomatensaus
Allard Hendriksen | 2020-05-16
Nog eentje van Yottam.
Ingredienten
Nog eentje van Yottam.
voor 2,5 personen
- 90ml olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 1kg cherrytomaatjes (doormidden)
- 1/2 theelepel suiker
- 1 gedroogde anchopeper
- 20g basilicumblaadjes
- 400g fetuccine (of spaghetti)
- 35g parmezaan (geraspt)
- zout
Bereiding
- Giet 75ml olijfolie in een grote sauteerpan; voeg als de olie is is de knoflook toe (in plakjes) en roer 1 minuut.
- Doe de tomaten erbij met de suiker, chilipeper en 1/2 theelepel zout en giet er 200ml water bij en blijf 4 minuten roeren tot de tomaten uiteenvallen en de vloeistof borrelt.
- Draai het vuur halfhoog / laag en laat de saus 1 uur pruttelen (zonder deksel). Roer af ten toe totdat het een dikke saus is.
- Roer ten slote de basilicum door de saus.
- Bereid de pasta volgens verpakking en meng met de saus.
Opmerkingen
Je kan beter minder --- of geen --- suiker doen.
De saus was nog niet helemaal ingedikt..