Recepten

Fetuccine met pittige cherrytomatensaus

Allard Hendriksen | 2020-05-16

Nog eentje van Yottam.

Ingredienten

voor 2,5 personen

Bereiding

  1. Giet 75ml olijfolie in een grote sauteerpan; voeg als de olie is is de knoflook toe (in plakjes) en roer 1 minuut.
  2. Doe de tomaten erbij met de suiker, chilipeper en 1/2 theelepel zout en giet er 200ml water bij en blijf 4 minuten roeren tot de tomaten uiteenvallen en de vloeistof borrelt.
  3. Draai het vuur halfhoog / laag en laat de saus 1 uur pruttelen (zonder deksel). Roer af ten toe totdat het een dikke saus is.
  4. Roer ten slote de basilicum door de saus.
  5. Bereid de pasta volgens verpakking en meng met de saus.

Opmerkingen

[2020-05-16 Sat 20:49]

Je kan beter minder --- of geen --- suiker doen.

De saus was nog niet helemaal ingedikt..