Recepten
Currysoep
Allard Hendriksen | 2020-05-12
In de Indonesische keuken wordt veel gebruikgemaakt van
kruidenpasta's, ook wel boemboe's genoemd. Traditioneel worden de
ingrediënten - kruiden en specerijen maar bijvoorbeeld ook knoflook,
ui en citroengras - in een vijzel fijngewreven. Zo'n pasta is de
perfecte manier om tijd te besparen, zonder smaak in te leveren.
Ingredienten
In de Indonesische keuken wordt veel gebruikgemaakt van kruidenpasta's, ook wel boemboe's genoemd. Traditioneel worden de ingrediënten - kruiden en specerijen maar bijvoorbeeld ook knoflook, ui en citroengras - in een vijzel fijngewreven. Zo'n pasta is de perfecte manier om tijd te besparen, zonder smaak in te leveren.
voor 4 personen
- 2 stuks Rode peper
- 2 stuks Knoflookteen
- 800g Groentemix van kastanjechampignons, prei, broccoli en courgette
- 200g Besengek-currypasta
- 500ml Kokosmelk
- 12 takjes Verse koriander
- 40g gezouten pinda's
- 400g Verse udonnoedels
- 1L Groentebouillon
- 4el Zonnebloemolie
- Peper en zout naar smaak
Instructies
- Bereid de bouillon. Snijd de rode peper fijn en pers of snijd de knoflook fijn.
- Verhit de zonnebloemolie in een soeppan op hoog vuur. Fruit de rode peper en de knoflook 1 minuut. Voeg de groentemix toe en roerbak 3 minuten. Roer de currypasta door de groenten en roerbak nog 1 minuut
- Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de pan en laat op middelmatig vuur 5 – 7 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen de koriander fijn en hak de pinda's grof. Voeg de in laatste 3 minuten de udon noedels aan de soep toe.
- Serveer de soep in kommen. Garneer met de koriander en de pinda's.