Recepten
Curry met krieltjes, ei, tuinerwten en spinazie
Allard Hendriksen | 2024-05-25
Prima recept.
Ingredienten
Prima recept.
4 personen - 20 min.
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 kilo krieltjes
- 4el zonnebloemolie
- 1 el curry madras
- 70g tomatenpuree
- 225 tuinerwten
- 400g spinazie
Bereiding
20 minuten.
- Snipper de uien. Rasp knoflook en gember. Halveer de krieltjes in de lengte.
- Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de ui, knoflook en gember 5 min op laag vuur. Voeg na 4 min de curry madras toe. Roer regelmatig.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend nog 5 min op middelhoog vuur.
- Voeg de krieltjes to en schep goed om. Voeg 500ml water toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 20 min zachtjes stoven.
- Kook ondertussen de eieren halfzacht.
- Roer de tuinerwten erdoor. Draai het vuur hoog en laat nog 5 min zonder deksel een beetje inkoken.
- Voeg in delen de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de curry over diepe borden. Halveer de eieren en verdeel.