Recepten

Curry met krieltjes, ei, tuinerwten en spinazie

Allard Hendriksen | 2024-05-25

Prima recept.

Ingredienten

4 personen - 20 min.

Bereiding

20 minuten.

  1. Snipper de uien. Rasp knoflook en gember. Halveer de krieltjes in de lengte.
  2. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de ui, knoflook en gember 5 min op laag vuur. Voeg na 4 min de curry madras toe. Roer regelmatig.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend nog 5 min op middelhoog vuur.
  4. Voeg de krieltjes to en schep goed om. Voeg 500ml water toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 20 min zachtjes stoven.
  5. Kook ondertussen de eieren halfzacht.
  6. Roer de tuinerwten erdoor. Draai het vuur hoog en laat nog 5 min zonder deksel een beetje inkoken.
  7. Voeg in delen de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Verdeel de curry over diepe borden. Halveer de eieren en verdeel.