Recepten
Creme de la creme
Allard Hendriksen | 2024-04-21
Toppertje van de Allerhande!
Ingredienten
Toppertje van de Allerhande!
Hoofdgerecht voor 4 personen:
- 300g basmatirijst
- 4 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 30g gember
- 3 tomaten
- 4el zonnebloemolie
- 1el Garam Masala
- 500g Spinazie a la creme
- 400g kikkererwten
- 15g koriander
- 1 limoen (schoongeboend)
Bereiding
- Kook de rijst.
- Snijd de sjalotten, knoflook, gember en 2 tomaten. Pureer.
- Verhit 3el olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak het sjalottenmengsel 10 minuten. Voeg de Garam Masala toen en bak nog 5 min. Roer regelmatig.
- Voeg de spinazie a la creme toe en laat met de deksel op de pan 5 min stoven op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Spoel de kikkererwten in een vergiet. Snijd de koriander fijn en de tomaten grof. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de kikkererwten, tomaten, de helft van de koriander, het limoenrasp en sap en zonnebloemolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Roer de rest van de koriander door de rijst. Verdeel de rijst met de spinazie en verdeel de kikkererwtensalade erover.