Recepten
Burritobowl
Allard Hendriksen | 2020-10-11
Een heerlijke hap vega hipster-verantwoord voedsel in een kommetje. Met dank aan
de ap.
Ingredienten
- 1 avocado
- 3 el arachideolie
- 200 g vegetarische basis rulstukjes
- 2 middelgrote eieren
- 160 g stevige kidneybonen in blik
- 1 tl gemalen komijn
- 1/2 limoen
- 7.5 g verse munt
- 400 g bloemkoolrijst
- 2 el zoete chilisaus
Bereiding
-
Halveer de avocado overlangs, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit
de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
-
Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan, bak de rulstukjes 5 min. op middelhoog
vuur en neem uit de pan. Verhit nog eens ⅓ van de olie in de pan en bak de
eieren.
-
Doe de kidneybonen in een zeef en spoel af onder koud stromend water. Verhit
de rest van de olie in een kleine koekenpan en bak de kidneybonen met de
komijn 3 min. op middelhoog vuur.
-
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd die helft in parten.
Snijd de blaadjes van de munt fijn. Schep de bloemkoolrijst om met het
limoenrasp, de helft van de munt, peper en eventueel zout.
-
Verdeel de rulstukjes, kidneybonen, bloemkoolrijst en avocado-plakjes in
componenten over diepe borden. Verdeel de gebakken eieren erover, de rest van
de munt en besprenkel met de chilisaus. Serveer met de limoenpartjes.
Een heerlijke hap vega hipster-verantwoord voedsel in een kommetje. Met dank aan de ap.
Halveer de avocado overlangs, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan, bak de rulstukjes 5 min. op middelhoog vuur en neem uit de pan. Verhit nog eens ⅓ van de olie in de pan en bak de eieren.
Doe de kidneybonen in een zeef en spoel af onder koud stromend water. Verhit de rest van de olie in een kleine koekenpan en bak de kidneybonen met de komijn 3 min. op middelhoog vuur.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd die helft in parten. Snijd de blaadjes van de munt fijn. Schep de bloemkoolrijst om met het limoenrasp, de helft van de munt, peper en eventueel zout.
Verdeel de rulstukjes, kidneybonen, bloemkoolrijst en avocado-plakjes in componenten over diepe borden. Verdeel de gebakken eieren erover, de rest van de munt en besprenkel met de chilisaus. Serveer met de limoenpartjes.