Recepten
Aziatische aubergine met tofu en sojasaus
Allard Hendriksen | 2021-05-14
Een receppie van crispy.
Ingredienten
Een receppie van crispy.
Voor 2 personen:
- 1 aubergines
- 200 g basmatirijst
- 2 teentjes knoflook
- 250 g tofu
- 50 ml sojasaus
- 1 bosuien
- zonnebloemolie
Bereiding
- Bereid 200 g basmatirijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Snijd ondertussen 1 aubergine in staafjes, 2 teentjes knoflook in dunne plakjes en 250 g tofu in blokjes.
- Verhit een flinke laag zonnebloemolie op hoog vuur. Bak de aubergines in 8 tot 10 minuten goudbruin en zacht. Haal uit de pan en zet apart.
- Giet net zoveel olie uit de pan tot er nog ongeveer 1 eetlepel in de pan zit. Draai het vuur laag en bak de knoflook ongeveer 1 minuut tot hij zacht is en de geuren vrijkomen.
- Doe de aubergine weer terug in de pan en voeg 50 ml sojasaus en tofu toe.
- Draai het vuur iets hoger, schep alles om en laat nog 1 tot 2 minuten pruttelen tot de tofu en aubergine de smaak van de sojasaus hebben opgenomen.
- Snijd 1 bosui in dunne ringen.
- Verdeel de rijst, aubergine en tofu over de borden en maak af met de bosui.