Recepten

Aziatische aubergine met tofu en sojasaus

Allard Hendriksen | 2021-05-14

Een receppie van crispy.

Ingredienten

Voor 2 personen:

Bereiding

  1. Bereid 200 g basmatirijst zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snijd ondertussen 1 aubergine in staafjes, 2 teentjes knoflook in dunne plakjes en 250 g tofu in blokjes.
  3. Verhit een flinke laag zonnebloemolie op hoog vuur. Bak de aubergines in 8 tot 10 minuten goudbruin en zacht. Haal uit de pan en zet apart.
  4. Giet net zoveel olie uit de pan tot er nog ongeveer 1 eetlepel in de pan zit. Draai het vuur laag en bak de knoflook ongeveer 1 minuut tot hij zacht is en de geuren vrijkomen.
  5. Doe de aubergine weer terug in de pan en voeg 50 ml sojasaus en tofu toe.
  6. Draai het vuur iets hoger, schep alles om en laat nog 1 tot 2 minuten pruttelen tot de tofu en aubergine de smaak van de sojasaus hebben opgenomen.
  7. Snijd 1 bosui in dunne ringen.
  8. Verdeel de rijst, aubergine en tofu over de borden en maak af met de bosui.