Recepten

Arretjescake

Allard Hendriksen | 2024-12-15

Mooi toetje van Yottam.

Ingredienten

Bereiding

  1. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe chocolade, de boter, golden syrup en zout in een grote hittebestendige kom die op een pan met een laagje zachtjes koken water zet.
  3. Verwarm de chocolade 2-3 minuten. Roer regelmatig tot volledig gesmolten en goed gemengd.
  4. Voeg de rozijnen, biscuits en 3/4 van de pistache noten aan de chocolade toe.
  5. Meng alles met een spatel zodat alles volledig met chocolade is bedekt.
  6. Schep het mengsel in de voorbereidde vorm.
  7. Strijk de bovenkant glad.
  8. Strooi de overgebleven pistachenoten eroverheen.
  9. Laat de chocolade 10 min afkoelen.
  10. Verpak de vorm in plastic folie.
  11. Zet hem 2-3 uur in de ijskast totdat de cake volledig is opgestijfd.
  12. Snijd de cake in repen.
  13. Bewaar ze in een goedgesloten doos in de ijskast en serveer koud.