Recepten
Arretjescake
Allard Hendriksen | 2024-12-15
Mooi toetje van Yottam.
Ingredienten
- 300 gr pure smeltchocolade
- In blokjes van 3cm
- 120 gr boter
- In blokjes van 2 cm
- 100 gr golden syrup
- 1/8e theelepel zout
- 100 gr rozijnen
- 170 gr volkoren biscuits
- In stukjes van 2 cm
- 100 gr gepelde pistachenoten
- Gehakt.
Bereiding
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe chocolade, de boter, golden syrup en zout in een grote hittebestendige
kom die op een pan met een laagje zachtjes koken water zet.
- Verwarm de chocolade 2-3 minuten. Roer regelmatig tot volledig gesmolten en
goed gemengd.
- Voeg de rozijnen, biscuits en 3/4 van de pistache noten aan de chocolade toe.
- Meng alles met een spatel zodat alles volledig met chocolade is bedekt.
- Schep het mengsel in de voorbereidde vorm.
- Strijk de bovenkant glad.
- Strooi de overgebleven pistachenoten eroverheen.
- Laat de chocolade 10 min afkoelen.
- Verpak de vorm in plastic folie.
- Zet hem 2-3 uur in de ijskast totdat de cake volledig is opgestijfd.
- Snijd de cake in repen.
- Bewaar ze in een goedgesloten doos in de ijskast en serveer koud.
Mooi toetje van Yottam.
- In blokjes van 3cm
- In blokjes van 2 cm
- In stukjes van 2 cm
- Gehakt.